Kripto berza i provajder usluge novčanika Coinbase je najavio promene u svom indeks fondu u postu objavljenom 13. avgusta.

Platforma iz Amerike navodi da će smanjiti godišnju naknadu “za sve nove i postojeće investitore” sa 2 na 1 procenat, objašnjavajući:

“Smanjujemo naknadu kako bi privukli nove investitore kojima su upoznati sa indeks fondovima sa manjim naknadama. Ovo će pomoći da se privuče nova vrsta invesitora u kripto svet.”

Današnja objava takođe uključuje i vest da je indeks fond promenjen kako bi uključio i itirijum klasik (ETC), s obzirom da je ovaj koin uvršten u ponudu Coinbase-a prošle nedelje.

Coinbase je najavio planove da uvrsti ETC na svoju platformu sredinom juna ove godine. Mesec dana kasnije, Coinbase je izdao obaveštenje da kompanija razmišlja da uvrsti još pet kriptovaluta- kardano (ADA), basic attention token (BAT), stelar lumens (XLM), zkeš (ZEC) i 0x (ZRX).

Coinbase je pokrenuo svoj indeks fond sredinom juna sa četiri velike kriptovalute. Fond je otvoren za akreditovane investitore iz Amerike- čija je vrednost veća od jednog miliona dolara ili koji imaju godišnju platu veću od 200.000 dolara- koji investiraju između 250.000 i 20 miliona dolara.

 

Pripremio: Stevan Kostić