Berza za kriptovalute i servis usluga kripto novčanika, Coinbase je objavio novu verziju pod nazivom "Coinbase Bundles", koja je dizajnirana da pojednostavi kripto trgovinu, navodi se u saopštenju objavljenom 27. septembra.

Coinbase Bundles je korpa od pet kriptovaluta podržanih na Coinbase i kupljena srazmerno njihovoj tržišnoj kapitalizaciji u američkim dolarima. Bundle se sastoji od bikoina (BTC), bitkoin keša (BCH), itirijuma (ETH), lajtkoina (LTC) i itirijum klasik (ETC); najmanji paket košta 25 dolara, 25 funti ili 25 evra.

Iako Coinbase nije postavio gornju granicu za kupovinu za paket, berza ograničava dnevne količine kupovine na osnovu kupca. Kada kupac kupi paket, svaki tip virtualne valute će biti uskladišten u novčaniku Coinbase i može se kupiti, prodati, poslati ili primiti kao pojedinačno sredstvo.

Coinbase očekuje uvođenje novog proizvoda u SAD, EU i UK u narednim nedeljama. Zajedno sa Coinbase Bundle-om, berza će sada sadržati stranice informativnih sredstava o top 50 digitalnih valuta u smislu tržišne kapitalizacije, pored "Coinbase Learn" odeljka koji ima za cilj da edukuje nove učesnike o trgovini kriptovalutama.

Nedavno je Coinbase najavio novi proces koji će mu omogućiti brže popisivanje više digitalnih sredstava. Proces se odnosi na kriptovalute koje su u skladu sa lokalnim zakonom, što znači da određena sredstva navedena na platformi mogu biti dostupna samo klijentima u određenim nadležnostima.

Ranije ovog meseca, Coinbase je otkrio da traži stvaranje fondova berzanskih indeksa kriptovaluta (ETF). Coinbase je, navodno, diskutovao sa radnom grupom za blokčein sa gigantom BlackRock-om. Ostaje nejasno da li je inicijativa zaključena ili je još uvek u pregovorima.

 

Pripremio: Nikola Tasić