Vodeće američke kripto berze Coinbase i Kraken potvrdile su njihovu podršku za Constantinople hardfork itirijuma (ETH), najavljuju obe berze na tviteru 14. januara.

Ove dve značajne kripto berze se pridružuju Binance-u, Huobi-u, i OKEx-u, u obećanju da će pratiti ovaj događaj koji će se desiti nakon itirijum bloka 7.080.000, koji se očekuje ove nedelje.

“Coinbase namerava da u potpunosti podrži Constantinople itirijum (ETH) nadogradnju”, dodajući:

“Nakon početka nadogradnje, iz sigurnosnih i tehničkih razloga, privremeno ćemo zaustaviti slanje i primanje ETH-a na svim našim platformama za trgovanje sve dok se nadogradnja ne završi i mi potvrdimo sigurnost mreže.”

U jednom tvitu, Kraken je takođe potvrdio da će podržati Constantinople, zvaničnici dodaju da “očekuju da ovo neće biti sporan fork” i da neće izazvati konkurentne ETH lance, kao što se desilo sa forkom bitkoin keša (BCH) u novembru.

“Kraken će podržati ovo”, objavila je berza na Tviteru, dodajući:

“Novi novčići neće biti pripisani vlasnicima ETH-a, jer očekujemo da će stari lanac ubrzo zastareti.”

ETH/USD par doživeo je kratkoročnu podršku u periodu koji predstoji hardforku. Par je ostvario najveće dobitke među dvadeset najvrednijih kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji u poslednja 24 sata, sa porastom od 8,7%.

Constantinople označava prekretnicu za itirijum mrežu, čiji developeri planiraju da je migriraju od PoW do PoS algoritma. Hardfork je jedan od koraka na putu ka potpunoj transformaciji mreže, i obuhvata niz tehničkih poboljšanja.

 

Pripremio: Marko Mihajlović