Američka berza kriptovaluta i novčanik Coinbase je najavio uvođenje potpunog trgovanja Basic Attention Token-a (BAT) na Coinbase.com i Coinbase Android i iOS aplikacijama, prema blog postu objavljenom 8. novembra.

Prema objavi, korisnici Coinbase-a sada mogu da kupuju, prodaju, šalju, primaju ili da čuvaju BAT zajedno sa drugim digitalnim valutama koje su podržane na platformi. Na berzi se takođe primećuje da će BAT biti dostupan korisnicima u većini jurisdikcija, osim za stanovnike države Njujork na početku.

Coinbase je najavio da je prošle nedelje počeo da prihvata dolazne transfere BAT-a na Coinbase Pro, što ukazuje na to da bi trgovanje BAT-om počelo tek kada novčić uspostavi dovoljnu likvidnost.

Berza je navela da će token pretrpeti četiri faze, uključujući "transfer-only", gde će korisnici moći da izvrše transfer BAT-a na naloge Coinbase Pro; "post-only", što bi korisnicima omogućilo da postavljaju limit ordere; "limit-only", gde limit orderi počinju da se podudaraju; i završna faza "full trading", koja daje potpuni pristup trgovačkim uslugama, uključujući limit, berzanske i stop ordere.

Nakon prethodne najave, cena BAT-a je za dan porasla za 20%. Danas je cena altkoin-a imala daleko mirniji odziv, ostvarivši mali rast pre nego što je u posljednjih nekoliko sati opao. U vreme pisanja vesti, prema CoinMarketCap-u, BAT je zabelezio pad od 3,87% na dan.

Ipak, kriptovaluta je zabeležila stabilan rast na svom nedeljnom grafikonu od 0,253 dolara 2. novembra do svoje najviše nedeljne cene od oko 0,379 dolara. BAT-om se u vreme pisanja vesti trgovalo za 0,321 dolara.

U oktobru je Coinbase dodao podršku za 0x (ZRX), čineći ga prvim ERC-20 tokenom dostupnim za trgovinu na platformi. U istom mesecu, berza je takođe lansirala prvi stejblkoin povezan sa američkim dolarom na platformi, USDC, u partnerstvu sa blokčein platnom kompanijom Circle.

 

Pripremio: Nikola Mosurović