Vodeća američka berza za kriptovalutute Coinbase je najavila da prihvata dolazne transfere Basic Attention Token (BAT) na Coinbase Pro, prema objavi na blogu od 2. novembra.

Coinbase je dodao podršku za BAT tokene na svojoj Coinbase Pro platformi, dok će omogućiti trgovanje BAT/USD para samo ukoliko se uspostavi dovoljna likvidnost. Coinbase primećuje da će trgovanje BAT-om biti dostupno u većini jurisdikcija, osim za stanovnike države Njujork.

BAT trenutno nije dostupan na platformi za razmenu Coinbase.com i na iOS i Android aplikacijama.

Prema objavi, trgovanje BAT-om će proći kroz četiri faze, uključujući i "samo prenos", gde će korisnici moći da prenose BAT na Coinbase Pro račune, "samo postavljanje", što će omogućiti kupcima da postavljaju limitirane naloge. Druge dve faze uključuju "samo ograničenje", gde se limitiraju nalozi uklope, a završna faza "celo trgovanje", koja daje ceo pristup trgovačkim uslugama, uključujući ograničenje, tržište i naredbe za zaustavljanje.

Nakon objavljivanja Coinbase-a, cena BAT-a je porasla za više od 20 procenata u roku od 24h, dostižući 0,315 dolara, prema CoinMarketCap-u. Tržišna kapitalizacija kompanije altkoina iznosi oko 305 miliona dolara, dok je njen dnevni promet više od 42 miliona dolara.

BAT je token zasnovan na itirijumu integrisan sa veb pretraživačom koji je usmeren na privatnost, Brave. Tokom inicijalne ponude novčića (ICO) za BAT, Brave je prikupio 35 miliona dolara za 30 sekundi.

U oktobru je Coinbase pokrenuo trgovanje za 0x (ZRX), čineći ga prvim žetonom ERC-20 dostupnim za trgovinu na platformi. U istom mesecu, berza je pokrenula prvi novčić vezan za američki dolara na platformi, USDC, u partnerstvu sa blokčein tehnološkom kompanijom za plaćanje Circle.

 

Pripremio: Nikola Tasić