Kripto berza Coinbase iz San Franciska je najavila da je omogućeno trgovanje za 0x (ZRX), čineći ga prvim ERC-20 tokenom dostupnim za trgovinu na platformi, prema objavi od 16. oktobra.

Coinbase je 11. oktobra pokrenuo podršku za ZRX na svojoj profesionalnoj platformi Coinbase Pro, iako je izjavila da će trgovanje dozvoliti samo kada se uspostavi dovoljna likvidnost.

Sada, kupci berze mogu kupiti, prodavati, primati i skladištiti ZRX na Coinbase.com, kao i njegove iOS i Android aplikacije. Coinbase napominje u izjavi da će ZRX biti dostupan u većini jurisdikcija, ali u početku neće biti dostupan stanovnicima Njujorka i Ujedinjenog Kraljevstva.

U julu je Coinbase najavio da razmatra dodavanje ZRX-a na svoju platformu, pored četiri druga tokena: kardano (ADA), Basic Attention Token (BAT), stelar lumens (XLM) i zkeš (ZEC).

Coinbase je otkrio svoje planove za podršku ERC-20 tokena u martu. "Nakon procene faktora kao što su likvidnost, stabilnost cena i druga merila zdravlja na tržištu, možemo odlučiti da dodamo bilo koji ERC-20 token koji je dodat na GDAX na Coinbase platformu", prenose iz berze.

U vreme objave, ZRX-om se trguje za oko 0,83 dolara, sa rastom od 17,38% u poslednjih 24 sata, prema CoinMarketCap-u. Cena altkoina porasla je na 0,85 dolara nakon objave iz Coinbase-a. Tržišna kapitalizacija ZRX-a je oko 464 miliona dolara, dok je dnevni obim trgovanja oko 46,5 miliona dolara u vreme objave.

 

Pripremio: Nikola Tasić