Glavna kripto berza i pružalac usluga kripto novčanika Coinbase, nedavno je napravio, kako tvrdi, najveći transfer kriptovaluta, prema objavi kompanije od 19. decembra.

Prema objavi, 5% svih bitkoina (BTC), 8% svih itirijuma (ETH) i 25% svih lajtkoina (LTC), zajedno sa "mnogim drugim sredstvima" premešteno je na novu ’cold storage’ infrastrukturu, a kompanija "veruje da je ovo najveća kripto migracija ikada zabeležena."

Coinbase izveštava da je prošle nedelje kompanija "dovršila migraciju na blokčeinu od oko 5 milijardi dolara (kako je procenjena vrednost u završnoj nedelji 7. decembra 2018. godine) u kriptovalutama sa generacije tri na generaciju četiri ’cold storage’ infrastrukture".

Najnoviji sistem za skladištenje podataka - koji kompanija navodno koristi za svoj ’cold storage’ - počinje sa "visoko kontrolisanim i revidiranim procesom generisanja ključa i nastavlja se sa skladištenjem globalno distribuiranog ključa i sistemom za odobrenje transakcija".

Prema Coinbase-u, ovaj sistem je prvobitno bio korišćen za njihov kastodi sistem, koji je lansiran u julu, kako je izveštava Cointelegraph.

Danas je Cointelegraph objavio da je Coinbase pokrenuo edukativni projekat koji korisnicima omogućava da zarade kriptovalutu dok uče o tome.

 

Pripremio: Nikola Mosurović