Kripto beza Coinbase ne planira da pokrene decentralizovanu berzu (DEX), rekao je viši rukovodilac u intervjuu za britanski medijski portal o kriptovalutama The Block 29. maja.

Govoreći o nizu tema oko aktivnosti Coinbase-a, Emili Koi, potpredsednica kompanije, rekla je da, uprkos tome što je prošle godine Coinbase kupio P2P platformu Paradex, decentralizovano trgovanje nije prioritet.

“Mislim da će biti zanimljivo gledati kako se razvija sfera decentralizovanih berzi. Mislim da ima mnogo potencijala”, rekla je ona.

Coinbase cilja velike investitore kako u SAD-u tako i u inostranstvu poslednjih godina, fokusirajući se na mejnstrim poslovanja u industriji kriptovaluta.

Ovo je stavilo kompaniju u drugačiji položaj od kripto platformi kao što je Binance, kaže Koi, koja nastavlja da otkriva detalje o predstojećem lansiranju decentralizovane berze.

“Očigledno je da smo mi most koji povezuje kripto i fiat. Imamo drugačiju ulogu od ostalih u kripto prostoru u smislu pokušaja da budemo siguran centar kripto ekonomije”, nastavila je ona i dodaje:

“Moramo se pobrinuti da, ako ponudimo dex, to radimo na bezbedan i siguran način. Mislim da trenutno nije savim jasno kako bi to funkcionisalo. Mislimo da je ovaj prostor zanimljiv, ali trenutno ne ulažemo aktivno u njega.”

Binance redovno zauzima vodeće mesto na listi berzi u svetu po ukupnim obimima trgovanja. Međutim, Koi je u intervjuu navela da se ta dva operatera kreću u odvojenim sektorima kripto sveta.

“Verovatno ne bismo mogli biti više diferencirani od njih u smislu fokusa na fiat-kripto most i na taj siguran centar kripto ekonomije. Tako da mislim da oni igraju jednu igru, a mi drugu”, rekla je.

Kako je objavio Cointelegraph, glasine trenutno tvrde da je Coinbase u pregovorima sa Fejsbukom o njihovom GlobalCoin-u, navodnoj internoj kriptovaluti koja bi mogla biti lansirana naredne godine.