Američka kripto berza Coinabse je uvela podršku za EOS, navodi se u saopštenju za medije objavljenim 30. maja.

EOS je sada navodno dostupan za trgovanje i skladištenje u većini područja koje pokriva Coinbase, sa izuzetkom Ujedinjenog Kraljevstva i Njujorka u vreme pisanja.

U saopštenju se takođe navodi da ne postoje naknade za transakcije vezane za EOS; Umesto toga, troškovi se plaćaju u računarskim resursima, kao što je porez na RAM, CPU ili propusnost mreže. Korisnici koji koriste mrežu takođe zarađuju EOS doprinoseći računarskoj snazi koja je potrebna za ostvarivanje transakcija.

EOS je jedna od najvećih kriptovaluta dodatih na berzu - sa tržišnom kapitalizacijom većom od 8 milijardi dolara - još od kada je riplov token XRP dodat u februaru. Coinbase je takođe nedavno dodao podršku za još dva tokena, stejblkoine dai i USD Coin (USDC).

Ranije u maju, Coinbase je takođe proširio svoju globalnu ponudu, sa najavljenom podrškom za trgovanje za više od 50 novih jurisdikcija i obrazovni program sa malim kripto plaćanjima, Coinbase Earn, koji je dostupan u preko 100 zemalja.

Nedavno je potpredsednik Coinbase-a za biznis, podatke i internacionalu, Emili Koi, potvrdila da decentralizovano trgovanje trenutno nije na dnevnom redu berze. Koi je komentarisala pitanja usklađenosti, koja su odvraćla Coinbase od lansiranja decentralizovane berze (DEX), rekavši:

“Moramo se pobrinuti da, ako ponudimo dex, to radimo na bezbedan i siguran način. Mislim da trenutno nije savim jasno kako bi to funkcionisalo. Mislimo da je ovaj prostor zanimljiv, ali trenutno ne ulažemo aktivno u njega.”