Coinbase je najavio svoju nameru da doda u ponudu ERC20 tokene na svojoj menjačnici, što je suprotno ranijim izjavama iz januara, u blog postu objavljenom 26. marta.

U postu Coinbase je izneo svoju odluku da podrži ERC20, što je tehnički standard koji se koristi za pametne ugovore na itirijum blokčeinu i protokol koji se koristi za mnoge od hiljada altkoina koji postoje, "otvara put za podršku ERC20 sredstava preko Coinbase ponude u budućnosti."

Taj potez dolazi nekoliko sedmica nakon što je najveći američki provajder za menjačke poslove i novčanike podržao ERC20 tokene za svoj itirijum novčanik i DApp (decentralizovana aplikacija) pretraživač Toshi.

Najava je došla uz upečatljivu obavezu da ne otkrije ni jednog mogućeg altkoin kandidata koji bi mogao da se nađe na listi menjačnice.

Prethodni post koji je poslednji put ažuriran 17. marta ponovio je da će nova dopuna sredstava biti izvršena pod strogim kontrolama, obaveza koja je usledila nakon decembarskog kontroverznog dodavanja bitkoin keša u ponudu, zbog čega je Coinbase optužen za insajdersko trgovanje.

Mesec dana kasnije, izvršni direktor Brajan Armstrong izjavio je da ni Coinbase, niti njegova “sestra firma” manjačnica GDAX neće pokušavati da nudi nove kriptovalute.

"Od datuma ove izjave, nismo doneli odluku da dodamo u ponudu nova sredstva bilo u GDAX ili Coinbase. Svaka suprotna izjava je netačna i nije ovlašćena od strane kompanije ", napisao je 4. januara.

"Coinbase će navesti sredstva tek nakon što se nađu na listi GDAX-a", nastavlja se u najnovijem saopštenju, takođe navodeći:

"Nakon procene faktora kao što su likvidnost, stabilnost cena i drugih merila zdravlja tržišta, možemo odlučiti da dodamo u ponudu bilo koji ERC20 sa GDAX-a na Coinbase platformu."

 

Pripremio: Aleksandar Bondžulić