Šef politike u Coinbase-u napustio je najveću američku kripto berzu i provajder kripto novčanika kako bi radio u investicionom gigantu Andreessen Horowitz, kako Bloomberg navodi u izjavi od 22. novembra.

Majk Lempres, koji je kratko radio kao šef pravne službe u Coinbase-u, odlučio je da napusti tu funkciju, navodi se u publikaciji.

Kao i sve berze koje služe američkom tržištu, Coinbase nastavlja da se bori sa regulatornim okvirima koji se razlikuju od države do države, kao i kontinuiranim pregledom statusa određenih vrsta kriptovaluta.

Iako ostaje nepoznato ko će zameniti Lempresa, šef pravne službe kompanije trenutno je Brajan Bruks, koji je "preuzeo većinu svojih dužnosti".

"Kao glavni pravnik u šef pravne službe u vreme rasta Coinbase-a, Majk je doprineo izgradnji Coinbase-a  kao legalne institucije, usaglašavanjem funkcija kao i usmeravanju vizije poverenja usaglašavanjem”,dodajući:

"Želimo mu najbolje u saradnji sa kompanijom Andreessen Horowitz."

Coinbase je ranije dobila investicioni kapital od firme, koji je 2013 vodio rundu B finansiranja u vrednosti od 25 miliona dolara. Andreessen Horovitz je takođe doprineo 300 miliona dolara za berzu u oktobru.

Berza je naišla na nove pravne probleme ove nedelje nakon što je tužba koja je ranije odbačena, od strane korisnika o navodnoj trgovini bitkoin kešom, ponovo pokrenuta, s datumom saslušanja za januar 2019.

U oktobru je izvršni direktor otkrio planove za dodavanje do 300 kriptovaluta na svoju trgovačku platformu, dok su kružile glasine da će kompanija voditi IPO.

 

Pripremila: Majda Petrović