Coinbase Pro, ponuda za profesionalce kripto berze i pružaoca usluga novčanika Coinbase iz SAD-a, objavila je podršku za Stellar Lumens (XLM) u objavi od 13. marta.

Prema objavi, Coinbase Pro će sada prihvatiti depozite XLM-a za oko 12 sati pre nego što će omogući potpuno trgovanje. Coinbase napominje da će nakon uspostavljanja dodatne ponude XLM-a, da otvori trgovačke parove sa američkim dolarom, evrom i bitkoinom (BTC) u fazama.

XLM trgovanje će da prođe kroz tri faze pre nego što se omogući potpuno trgovanje, uključujući limite, tržište i stop naloge. Faze uključuju “ transfer-only”, “post-only” i “limit-only”. Prve dve faze će da omoguće korisnicima da prenesu XLM na Coinbase Pro i post limit naloge, dok će naredni da omogući klijentima da postave ograničenja.

XLM trgovanje će u početku da bude na raspolaganju klijentima u Coinbase podržanim jurisdikcijama, očekuje se u državi Njujork. Coinbase može naknadno da doda dodatne nadležnosti.

Prošlog meseca, Coinbase Pro je dodao podršku za Ripple (XRP), koji se pridružio već dodatim Itirijum Klasiku (ETC), Basic Attention Token (BAT) i privatno orijentisanom altkoinu Zcash (ZEC). U prošlosti, ovi tokeni su dodavani u Coinbase Pro, pre nego što je podrška za njih na kraju proširena na Coinbase.com i njegove aplikacije za Android i iOS.

Nedavno dodavanje XRP-a Coinbase-u dugo je čekala kripto zajednica. Novčić je brzo reagovao na vesti o njegovom dodavanju na Coinbase Pro, ispostavivši se kao jedan od najvećih pobednika tog dana.

Međutim, u izveštaju blokčein istraživačke kompanije Diar, navodi se da XRP krši jedan od zahteva Coinbase-a da bude dodat na platformu. U svom “Digital Asset Framework-u”, Coinbase navodi da “vlasnički udeo [u tokenima] koji je zadržao tim je manjinski udeo”, dok, prema Diar-u, Ripple poseduje oko 60% ponude u escrow-u sa rasporedom izdavanja.

U vreme pisanja vesti, XLM je zabeležio porast od oko 3,94% u roku od 24h i trguje se na oko 0,108 dolara, prema podacima sa CoinMarketCap-a.

 

Pripremio: Nikola Mosurović