Kripto berza i provajder usluga novčanika, Coinbase je povukao svoju prethodnu izjavu da je dobio saglasnost Komisije za hartije od vrednosti i berzanske poslove (SEC) za trgovanje hartijama od vrednosti, prenosi Blumberg 18. jula.

Prošle nedelje, Coinbase je objavio da bi sada mogao da posluje kao posrednik, sa ponudom digitalnih tokena koji se smatraju hartijama od vrednosti, nakon što su prošlog meseca kupili Keystone Capital, Venovate Marketplace i Digital Wealth.

Kako je tada objavljeno, akviziciju su podržali oba regulatora i SEC i Regulatorna uprava finansijse industrije (FINRA).

Coinbase je od tada promenio svoju izjavu i u razgovoru sa Blumbergom naveo da u stvari nije primio takvo regulatorno odobrenje.

U komentarima za Blumberg koju su stigli putem mejla, portparol Coinbase-a Rejčel Horovic je napisala da nije ispravno reći “da su SEC i FINRA odobrili Coinbase kupovinu Keystone-a jer SEC nije uključena u proces odobravanja”.

Iako je FINRA odbila da komentariše po tom pitanju, SEC je potvrdio da Coinbase-u nije dao “eksplicitno odobrenje” za taj dogovor. Horovic je napisao da je Coinbase-ova komunikacija sa SEC-om bila neformalne prirode i navela:

“Odobrenje SEC-a nije potrebno za promenu kontrolne aplikacije. Coinbase je razgovarao o aspektima svojih predloženih operacija, uključujući i kupovinu Keystone entiteta, na neformalnoj osnovi sa nekoliko ljudi zaposlenih u SEC-u”.

Nekoliko drugih kripto povezanih kompanija je, takođe, započelo proces licenciranja kod američkih regulatora.

Početkom juna, berzanska i kripto trgovinska aplikacija Robinhood je navodno bila u pregovorima za dobijanje američke berzanske dozvole. Circle se trudi da dobije i bankarsku licencu i registraciju kao broker i trgovac kod SEC-a.