Coinbase, američka kripto berza i provajder usluga kripto novčanika, ulazi na tržište kripto poklon kartica, omogućavajući korisnicima iz određenih država da razmene novčiće za e-sertifikovane brendove, navodi se u blog postu objavljenom 25. jula.

U postu, Coinbase potvrđuje da je nova opcija omogućena u saradnji sa britanskom kompanijom “WeGift” i efektivno će omogućiti vlasnicima kriptovaluta da plaćaju robu i usluge brendova poput Nike, Tesco, Uber, Google Paly, Ticketmaster i Zalando:

“Klijenti Coinbase-a iz EU i Australije već sada mogu potrošiti svoje kriptovalute na e-poklon kartice, što nas čini prvom trgovačkom platformom koja nudi direktno povlačenje iz kripta u e-poklon kartice”.

U blog postu se navodi da će nova usluga biti u početku dostupna u Velikoj Britaniji, Španiji, Francuskoj, Italiji, Holandiji i Australiji, sa planovima da se u naredna tri meseca doda još brendova i tržišta, kao i država.

Iako je prihvatanje kriptovaluta među glavnim brendovima i dalje jako nisko, Expedia je bez pompe uklonila opciju plaćanja u bitkoinu (BTC) u junu. Neki drugi sektori koji su prihvatili kripto imaju pozitivna iskustva. Neprofitna organizacija Fondacija za slobodu štampe je dobila 1.000 ETH-a donacije prvog dana kada je dodala opciju plaćanja u kriptu.