Vodeća američka kripto berza i provajder usluga kripto novčanika je objavila 28. juna da otvara novu kancelariju na zapadnoj obali u Portlandu.

Prema navodima iz saopštenja na Coinbase blogu, berza je razmatrala različite gradove pre nego što je donela odluku da to bude Portland zbog svoje “neverovatno talentovane i inovativne kripto zajednice”.

Coinbase navodi da je potpisao sedmogodišnji ugovor za zakup kancelarije, a renoviranje se planira već za sledeću nedelju. U saopštenju se navodi da će Coinbase ove godine oformiti još 100 novih radnih mesta u Portlandu, a možda i više.

Početkom meseca, kritičari Coinbase-a su tvrdili da nisu dovoljno spremni i da su preplavljeni zbog trenutnog tempa rasta. Dokumenti koje je portal Mashable pribavio tokom petomesečnog postupka, pozivajući se na Zakon o slobodi informisanja, obuhvataju 134 stranice žalbi koje su podneli korisnici berze.

Korisnici su prijavili poteškoće u pristupu sredstvima, frustracije prilikom onemogućavanja pristupa, ne dobijanja odgovarajućih sredstava i teškoća pri prenosu sredstava između naloga. Mashable je naveo da podnesak formira “uznemirujući obrazac” koji pokazuje da krisnici pripisuju svoje gubitke i neprijatnosti lošem upravljanju od strane Coinbase-a.

Coinbase je pre nekoliko nedelja najavio da će se proširiti na tržište Japana. Planiraju da se prijave za licencu kod Agencije za finansijske usluge (FSA) u roku od jedne godine. “Nakon izmena Zakona o platnim uslugama u Japanu u aprilu 2017. godine, sve kripto berze koje posluju u zemlji su u obavezi da se prijave kod FSA za odgovarajuću licencu.

Coinbase, koja je osnovana 2012. godine, se može pohvaliti sa preko 20 miliona korisnika i imovinom od 150 milijardi dolara. Korisnici trenutno mogu da trguju sa bitkoinom (BTC), lajtkoinom (LTC), itirijumom (EH), bitkoin kešom (BCH) i uskoro sa itirijumom klasik (ETC). Nakon objave o budućem uvođenju u ponudu ETC-a, cena je skočila za 25%.