Coinbase novčanik za kriptovalute, koji je osigurala glavna američka kripto berza Coinbase, pokrenuo je podršku za itirijum klasik (ETC), prema zvaničnom blog postu objavljenom 27. novembra.

Itirijum klasik je rezultat hard forka 2016. godine, koji proizilazi iz razlika u tome kako da odgovoriti na DAO hak na itirijumovom (ETH) blokčeinu.

Današnji blog post navodi da aplikacija Coinbase novčanik treba da se ažurira tokom "narednih nekoliko dana", nakon čega će korisnici moći da pregledaju, šalju i primaju ETC na svoje adrese. Za postojeće korisnike novčanika Coinbase, njihova ETC adresa će biti identična trenutnoj ETH adresi.

Osim ETC-a, Coinbase novčanik podržava skladištenje, slanje i prijem ETH-a i "više od 100.000 ERC20 tokena".

Kao što je ranije objavljeno, Coinbase je najavio u junu da če trgovati itirijum klasikom, što je dovelo do oštrog skoka vrednosti ove valute. Nakon što je listing objavljen početkom avgusta, ETC je takođe uveden u Coinbase Index fond.

Takođe u avgustu, berza kriptovaluta i provajder novčanika Bittrex je uveo trgovanje ETC-om za dolar, istog meseca nakon što je aplikacija za trgovanje kriptovalutama Robinhood najavio svoju podršku za ovu valutu.

U vreme pisanja vesti, ETC je na 17. mestu po obimu trgovanja, i trguje se za 4,30 dolara, sa padom od 8% na dnevnom nivou, prema CoinMarketCap-u.

 

Pripremio: Nikola Mosurović