Vodeća kripto berza Coinbase postigla je dohodak od 520 miliona dolara prošle godine, izveštava Rojters 18. aprila.

Rojters je izračunao sumu tako što su prošle nedelje pogledali korporativni registar u Velikoj Britaniji, koji je prikazao prihod Coinbase-a izvan SAD-a u iznosu od 154 miliona evra (173 miliona dolara), ističući da je izvršni direktor Coinbase-a jednom izjavio da su prihodi izvan SAD-a jednaki skoro trećini ukupnog prihoda.

Na osnovu proračuna Rojtersa, prihodi Coinbase-a za 2018. godinu su 60% manji od planiranih.

Krajem oktobra 2018. godine, Blumberg je objavio članak u kojem tvrdi da je Coinbase projektovao prihod od 1,3 milijarde dolara tokom 2018. Na osnovu nespecificiranih dokumenata, Blumberg je napisao da je kripto berza sa sedištem u San Francisku predviđala značajne prihode od provizija za trgovinu od dobitaka, uprkos tržištu koje je bilo u padu.

U januaru 2018. godine, izvori iz sektora saopštili su da je Coinbase ostvario prihod od oko milijardu dolara u 2017. godini, prelazeći projekciju za tu godinu za 66%.

Tim Cointelegraph-a nije pronašao zvanične podatke o prihodima Coinbase-a za 2017. Ili 2018. godinu.

Osnovan 2012. godine, Coinbase je vodeća usluga za kripto trgovinu i novčanike u SAD-u. Nedavno je berza bila deo liste LinkedIn-a najpopularnijih kompanija za 2019. godinu, a Coinbase se našao na 35-om mestu od ukupno 50 kompanija.

Coinbase Pro se trenutno nalazi na 43. mestu među globalnim kripto berzama po denvnom obimu trgovine.

17. aprila, Coinbase je proširio svoje usluge u 11 zemalja u Latinskoj Americi i jugoistočnoj Aziji, uključujući Argentinu, Meksiko, Peru, Južnu Koreju, Indoneziju, Filipine i druge.

U međuvremenu je Binance, trenutno treća najveća kripto berza, objavila da je zaradila 78 miliona dolara u prvom kvartalu 2019. godine, što je 66% više u odnosu na prethodni kvartal.

U prethodnoj verziji članka Rojtersa, objavljeno je da ulaganja i VC investicije u kripto i blokčein startapovima imaju potencijal da postave novi ATH tokom 2019. godine, jer se čini da investitori doprinose većim iznosima.


Pripremio: Marko Mihajlović