Prihod Coinbase-a tokom prethodne godine je 60% manji od projetkovane sume

Vodeća kripto berza Coinbase postigla je dohodak od 520 miliona dolara prošle godine, izveštava Rojters 18. aprila.

Rojters je izračunao sumu tako što su prošle nedelje pogledali korporativni registar u Velikoj Britaniji, koji je prikazao prihod Coinbase-a izvan SAD-a u iznosu od 154 miliona evra (173 miliona dolara), ističući da je izvršni direktor Coinbase-a jednom izjavio da su prihodi izvan SAD-a jednaki skoro trećini ukupnog prihoda.

Na osnovu proračuna Rojtersa, prihodi Coinbase-a za 2018. godinu su 60% manji od planiranih.

Krajem oktobra 2018. godine, Blumberg je objavio članak u kojem tvrdi da je Coinbase projektovao prihod od 1,3 milijarde dolara tokom 2018. Na osnovu nespecificiranih dokumenata, Blumberg je napisao da je kripto berza sa sedištem u San Francisku predviđala značajne prihode od provizija za trgovinu od dobitaka, uprkos tržištu koje je bilo u padu.

U januaru 2018. godine, izvori iz sektora saopštili su da je Coinbase ostvario prihod od oko milijardu dolara u 2017. godini, prelazeći projekciju za tu godinu za 66%.

Tim Cointelegraph-a nije pronašao zvanične podatke o prihodima Coinbase-a za 2017. Ili 2018. godinu.

Osnovan 2012. godine, Coinbase je vodeća usluga za kripto trgovinu i novčanike u SAD-u. Nedavno je berza bila deo liste LinkedIn-a najpopularnijih kompanija za 2019. godinu, a Coinbase se našao na 35-om mestu od ukupno 50 kompanija.

Coinbase Pro se trenutno nalazi na 43. mestu među globalnim kripto berzama po denvnom obimu trgovine.

17. aprila, Coinbase je proširio svoje usluge u 11 zemalja u Latinskoj Americi i jugoistočnoj Aziji, uključujući Argentinu, Meksiko, Peru, Južnu Koreju, Indoneziju, Filipine i druge.

U međuvremenu je Binance, trenutno treća najveća kripto berza, objavila da je zaradila 78 miliona dolara u prvom kvartalu 2019. godine, što je 66% više u odnosu na prethodni kvartal.

U prethodnoj verziji članka Rojtersa, objavljeno je da ulaganja i VC investicije u kripto i blokčein startapovima imaju potencijal da postave novi ATH tokom 2019. godine, jer se čini da investitori doprinose većim iznosima.


Pripremio: Marko Mihajlović