Odricanje od odgovornosti: ovaj članak je prethodno preneo da je Coincheck-ov novi proizvod namenjen institucionalnim klijentima. Ažurirana je radi točnosti.

Japanska berza kriptovaluta Coincheck je pokrenula bitkoin (BTC) OTC trgovački pult za transakcije velikih institucionalnih investitora. Prema objavi Cointelegraph Japan od 1. aprila.

Coincheck OTC trgovački pult će omogućiti klijentima da direktno trguju velikim količinama bitkoina - počevši od 50 BTC (207,000 dolara u vreme pisanja vesti) - između sebe koristeći veb interfejs čiji je domaćin Coincheck.

Radno vreme će biti ograničeno, radnim danima 10:00h - 15:00h, a trgovanje u prekovremenom radu i korišćenje Coincheck aplikacije ili API trgovanja nisu omogućeni, objasnila je berza u objavi na blogu koji prati pokretanje novog OTC pulta.

Coincheck je naveo da će nova usluga da omogući velikim institucionalnim igračima da brzo kupe i prodaju velike količine kripta, a takođe je naznačila da će ubuduće da razmotri dodavanje OTC podrške za kriptovalute koje nisu bitkoin.

Kao što je ranije objavljeno, glavni provajder kripto berze i novčanika u Sjedinjenim Državama Coinbase pokrenuo je vlastite OTC usluge za institucionalne klijente u novembru 2018. godine, nakon što je prošle godine prošao kroz proces da postane potpuno regulisan brokerski diler.

Coincheck - koji je u januaru 2018. godine pretrpeo rekordni hak od 532 miliona dolara - kupljen je od strane japanskog brokera Monex Group sredinom aprila te godine u cilju ponovnog uspostavljanja sastava i uprave akcionara.

Pod novom upravom Monex-a, Coincheck je preduzeo niz mera za poboljšanje svojih sistema zaštite i trgovanja, kao i nadoknadu za one klijente koji su bili pogođeni hakom. Sredinom novembra 2018. Coincheck je nastavio sa kripto trgovanjem, i pridružio se Japan Network Security Association kako bi obnovio svoj imidž. Berza je dobila dozvolu za rad od japanske Agencije za finansijske usluge u decembru 2018. godine.

 

Pripremio: Nikola Mosurović