Monex Group, japanski internet broker koji je kupio hakovanu kripto berzu Coincheck, najavio je da je ponovo pokrenuo nove naloge i ograničenu trgovinu u izjavi u utorak, 30. oktobra.

U poslednjoj fazi ponovnog pokretanja Coincheck-a, korisnici koje je dodao Monex mogu da počnu da deponuju i kupuju određene kriptovalute.

"...Obaveštavamo da je Coincheck nastavio sa ‘otvaranjem novih naloga’ i deponovanjem i kupovinom određenih kriptovaluta od strane korisnika", navodi se u saopštenju.

Od utorka korisnici će moći da deponuju četiri kriptovalute: bitkoin (BTC), itirijum klasik (ETC), lajtkoin (LTC) i bitkoin keš (BCH).

Opcije kupovine sada se još jednom proširuju na tri altkoina, a bitkoin je bio dostupan i u međuperiodu od kada je Monex preuzeo.

U budućnosti, itirijum (ETH), NEM (XEM), Lisk (LSK), ripl (XRP) i Factom (FCT) će se vratiti u Coincheck, "ako se potvrdi da su usluge bezbedne i spremne za rad", navodi se u saopštenju.

Za one koji odluče da otvore novi nalog na platformi, Monex najavljuje da će procesi verifikacije korisnika (KYC) biti na snazi, pored regulacija od strane japanske Agencije za finansijske usluge (FSA).

Fiskalni rezultati koje je objavio Monex juče, 29. oktobra, otkrili su da je Coinchek ostvario pad prihoda od 66% u trećem kvartalu 2018.

Monex je u aprilu kupio Coincheck za oko 33,5 miliona dolara, u kojem su predstavljeni planovi za ponovno otvaranje berze u potpunosti u skladu sa lokalnim propisima.

U januaru su hakeri ukrali sredstva iz Coincheck-a u vrednosti od 534 miliona dolara u to vreme.