Berza kriptovaluta Coincheck, podružnica japanske kompanije za finansijske usluge Monex Group, u partnerstvu je s kompanijom za istraživanje tržišta Macromill Group pokrenula Coincheck Survey uslugu koja omogućuje korisnicima da razmenjuju bodove za digitalnu imovinu. 

Učesnici ankete mogu da zarade bitkoin

Prema zvaničnom saopštenju kompanije Monex Group objavljenom 4. septembra, korisnici će moći „da razmene Macromill bodove, koji se nude kao nadoknada za učešće u anketama“, za bitkoin (BTC), itirijum (ETH) i riplov XRP od 10. septembra. U saopštenju se navodi:     

„U partnerstvu sa Macromill-om, vodećom kompanijom za istraživanje tržišta koja nudi marketinška rešenja koja su najprikladnija za klijente, Coincheck proširuje mogućnosti za povećanje broja ljudi koji počinju ulagati u kriptovalute. [...] Macromill obično nudi Macromill bodove Macromill posmatračima koji učestvuju u anketama koje sprovodi kompanija. Pokretanje Coincheck Survay-a omogućava posmatračima da razmene te Macromill bodove u kriptovalute."

Programi lojalnosti za kriptovalute u Japanu su u porastu 

Prema saopštenju, za učešće u programu "Macromill Monitors" potreban je Coincheck nalog. Prema Cointelegraph-u Japan, kurs programa biće 1 jen po bodu. Takođe se primećuje da se „pored unovčivanja za 1 jen po bodu, može zameniti za proizvode, T-poene i Amazonove poklon-sertifikate“. 

Kao što smo izveštavali 20. avgusta, japanska berza kriptovaluta bitFlyer i kompanija za tehnološke usluge Tpoint Japan takođe su najavili partnerstvo koje lokalnim kupcima omogućava razmjenu bodova programa lojalnosti za BTC i zarađivanje nagrada za plaćanje u kriptovalutama.