Coinizy je pokrenuo prvu menjačnicu u svetu koja nudi opciju prodaje bitkoina preko PayPal-a. Ova nova opcija će omogućiti uprošćenje razmene bitkoina u fiat valute.

Dok slični transferi novca obično traju od 3 pa čak do 14 dana za internacionalne transfere, nova opcija Coinizy-a obećava korisnicima da će novac dobiti u roku od 24 časa.

Janik Losbar, osnivač i CEO Coinizy-a, objasnio je u zvaničnom obraćanju za medije:

“Do sada, 99% bitkoin menjačnica je samo nudilo dobar stari wire transfer novca. To isključuje 2,5 milijarde ljudi kojima nisu dostupni standardni bankarski servisi, kao i tinejdžere, što nije dobra stvar jer ovaj deo populacije predstavlja novi talas bitkoin korisnika.“

Pored nove opcije, Coinizy, platforma sa bazom u Vankuveru, trenutno nudi različite metode povlačenje sredstava, uključujući Western Union dostavu novca i SWIFT bankovne transfere. Platforma takođe nudi virtuelne i plastične pripejd bitkoin debitne kartice.

Žil Mendi, iz Transactel Europe, zadužen za proces naručivanja Coinizy kartica, je dao komentar za Cointelegraph:

“Korišćenje bitkoina u svakodnevnoj rutini je cilj brojnih kompanija i mi zaista verujemo da Coinzy ima pravu stvar da to učini mogućim. Suprotno od ponude konkurecnije, Coinizy je fokusiran na razmenu između dolara i bitkoina. Sviđa nam se takva specijalizacija i to što mislimo na potrebe potrošača. Imamo stručan kadar iz upravljanja karticama, a partnerstvo sa Coinizy-em je interesantna prilika da primenimo svoje znanje.“

Coinizy nudi samo fiat povlačenje, ne prihvata fiat kao depozit i ne obezbeđuje bitkoin depozite – bitkoini se prodaju u toku procesa depozita i menjaju se za fiat valutu. Sve depozite obrađuje partner Coinizy-a i bitkoin procesor – Snapcard. Pošto PayPal nije baš otvoren za bitkoin aktivnosti, Coinzy ne posluje direktno sa njima, već se uzda u VirWox, menjačnicu iz Hong Konga, da obradi PayPal transakcije u ime Coinizy-a.

 

Otkrijte više na www.coinizy.com.