Coinkite, popularni wallet, objavio je da gasi svoj web wallet kako bi se fokusirao na druge projekte nakon što su pravni problemi i DdoS napadi otežali korišćenje wallet-a.

Fokus na druge projekte

Nakon primetnog nedostatka aktivnosti na njihovom blogu, Coinkite je objavio da gasi svoj web wallet. Deo kompanije koji se bavi hardverom, nastavlja sa radom, a tim čak želi da proširi poslovanje.

“Ukidamo web wallet deo Coinkite-a kako bi naš tim mogao da se fokusira na druge nove proizvode. I dalje smo veliki fanovi bitkoina. Sada samo želimo da se posvetimo harverskim proizvodma...“

Pod DdoS napadima od prvog dana

Coinkite je naveo da su razlozi za zatvaranje usluge pravni problemi, a u vezi sa tim i advokati, odnosno finansijski faktori, pa zatim i neprestani DdoS napadi koji ih muče od samog pokretanja wallet servisa.

“Kao centralizovani bitkoin servis privlačimo pažnju državnih organa i drugih dobro finansiranih “smarača“. Takođe, bili smo smo pod konstantnim DdoS napadima 3 godine, odnosno od prvog meseca od kako smo pokrenuli servis. Plus napunili smo džepove advokatima, kako bi odbranili korisnike od njihovih sopstvenih vlada. To nije ono što volimo da radimo, volimo kodiranje i pružanje fantastične usluge.“