CoinMarketCap je danas objavio novu verziju mobilne aplikacije za iOS i po prvi put za Android, sa dodanim opcijama za praćenje cena i korisničke naloge.

Prema veb-sajtu, mobilna aplikacija će imati grafikone sa ‘svećama’, dnevne grafikone sa informacijama o ceni i opcije za postavljanje cenovnog alarma na sve kriptovalute dostupne na CoinMarketCap-u.

Kako bi koristio aplikaciju, korisnik mora da ima aktiviran nalog na CoinMarketCap-u. Aplikacija će takođe omogućiti korisnicima da prate vesti sa različitih medijskih izvora, kao i da upoređuju cene jednih kriptovaluta sa drugim.

Prošlog avgusta, CoinMarketCap je pokrenuo profesionalni, plaćeni API koji cilja na programere i fondove, koji prati tržišta derivata bazirana na kriptu, uz podršku za fjučerse, opcije i OTC berze za mesečnu naknadu.

U martu je CMC najavio da će pokrenuti dva kripto indeksa na Nasdaq Global Index Data servisu, Bloomberg Terminalu, Thomson Reuters Eikon-u i Borse Stuttgart-u.

Takođe ove godine, CoinMarketCap je naveo da će izmeniti način merenja podataka vezanih za kripto berze nakon istraživanja koje je tvrdilo da većina berzi lažira svoje podatke.

Prva iOS aplikacija kompanije CoinMarketCap lansirana je prošlog maja u čast petog rođendana sajta. U to vreme, sajt je bio na 175. mestu u svetu po posećenosti; trenutni rang od 16. aprila je 482. mesto.