To što su institucije “sklanjale novac iz igre” je bio glavni faktor koji je prouzrokovao pad cena bitkoina (BTC) i altkoina, izjavila je Meltem Demiror iz CoinShares-a za CNBC 14. novembra.

Govoreći u Fast Money Segment-u, Meltem Demiror je izjavila da se volatilnost javila u periodu pre predstojećeg hard-forka bitkoin keša (BCH).

“Svaki put, kod hard forka stvari mogu biti čudne, zato ljudi pokušavaju da izbegnu rizik”, kako je objasnila.

Tržišta su postala uzburkana u sredu, kako je izvestio Cointelegraph, dok su se u vreme pisanja gubici nastavili, a cena bitkoina je opala za preko 12%.

Iako su mnogi komentatori predstavili događaje koji okružuju bitkoin keš pogrešno, Meltem je primetila da će nadolazeće promene za kratko vreme poboljšati situaciju.

“Postoji niz uzbudljivih događaja koji nailaze” rekla je, naglašavajući lansiranje Bakkt platforme Intercontinental Exchange-a (ICE) - operatora na Njujorškoj berzi (NYSE) - koja je planirana za 12. decembar i kripto ‘custody’ usluge Fidelity Investments-a.

Osvrćući se na altkoin, Demirorova je ukazala da je nedostatak obima trgovine čak i velike kriptovalute po tržišnoj kapitalizaciji, “usled krize likvidnosti”.

“Mislim da je ovo trenutak kada projekti ostaju bez novca… videćemo konsoldaciju i neka od ovih sredstava će propasti i biti ravna nuli”, izjavila je.

U tekućoj turbulenciji, u sredu, ripl (XRP) zamenio je itirijum (ETH) kao najveći altkoin, zadržavajući tu poziciju za vreme pisanja, ponavljajući prelazak koji se dogodio nekoliko puta tokom godine.

 

Pripremila: Marija Gvozdenović