SIRIN Labs, proizvođač pametnih telefona usmerenih na privatnost, uspeo je da pokrene 110 miliona dolara u prvih 24 sata od prodaje tokena, navodi se u saopštenju koje je objavio tim. Suštinski odgovor na njihovu kampanju je značajan zbog pozadine ukupnog tržišta ponude ICO-a koje su suočene sa regresivnim periodom.

Verovatni razlog za snažan odgovor na prvi dan ICO-a je činjenica da je tim već imao prisutno tržište. U 2016. godini SIRIN je objavio Android pametni telefon koji je usmeren na privatnost, Solarin. Međutim, po ceni od preko 16.000 dolara za komad, to nije bila najpovoljnija opcija za prosečnog potrošača.

Kompanija sada razvija novi proizvod pod nazivom FINNEY, pametni telefon na bazi blokčeina i računar koji obećava da će biti sigurniji i značajno pristupačniji od Solarina.

Iako su brojke SIRIN ICO-a impresivni, njihova kampanja daleko od toga da je bila jedina u proteklih šest meseci. Još jedna kampanja koja se ističe je Bancor, ona je u junu ove godine dostigla neverovatnih 153 miliona dolara za nešto više od tri sata. Gnosis je imao još jedno uspešno prikupljanje sredstava gde je uspeo da obezbedi 12 miliona dolara za svega 10 minuta - veću vrednost na sat vemena nego Bancor i SIRIN zajedno.

Ipak performanse SIRIN ICO-a su posebno značajne sada, s obzirom da je tržište ICO-a na "dugom štapu" od leta. Uz potencijalno trajne zabrane ICO-a od kineskih i korejskih vlada, kao i povećan nadzor od strane Komisije za hartije od vrednosti i razmene u SAD-u, iskustvo SIRIN-a je izuzetak.


 

Pripremio: Nenad Ćurčić