Epic Games, kompanija koja je razvila popularnu video igru Fortnite, objavila je da se udružila sa blokčein platformom za distribuciju igara The Abyss navodi se u saopštenju za medije podeljenim sa Cointelegraph-om 23. maja.

U saopštenju se navodi da će partnerstvo omogućiti programerima pristup platformi Unreal Developers Network. Epic-ov Unreal Engine zahteva da programeri naprave tromesečne uplate u iznosu od 5% od njihove zarade, nakon što su zaradili više od 3.000 dolara.

Ovaj engine se često koristi takozvanim triple-A ili blokbaster igrama i poznat je po tome što je jedan od engine-a sposobnih da pruže najnapredniju grafiku. Predstavnik Epic Games-a prokomentarisao je partnerstvo u e-mailu poslanom Cointelegraph-u:

“Program ima za cilj da privuče više gaming studija i naslova na platformu The Abyss, kao i da podrži Unreal Engine programere u usvajanju kriptovalute. Konkretnije, oni će moći da prihvate ABYSS tokene kako za kupovinu igara tako i za kupovinu u igri na legalan i jednostavan način.”

Iako su detalji o partnerstvu nejasni, predstavnik Epic Games-a je, kako se navodi, u e-mailu obavestio kripto portal Coindesk da progremeri koji koriste Epic-ov engine ne moraju da potpišu poseban ugovor.

Kako je Cointelegraph objavio u aprilu, blokčein platforma za igre Unitopia je dobila 5 miliona dolara od grupe investicionih i finansijskih kompanija.

U martu, blokčein startap Animoca Brands objavio je da je potpisao globalni ugovor o licenciranju sa Formulom 1 kako bi objavio blokčein igru zasnovanu na svetski poznatoj trkačkoj seriji.