Epic Games koji stoji iz Fortnite-a sklopio je saradnju sa blokčein gejming platformom The Abyss

Epic Games, kompanija koja je razvila popularnu video igru Fortnite, objavila je da se udružila sa blokčein platformom za distribuciju igara The Abyss navodi se u saopštenju za medije podeljenim sa Cointelegraph-om 23. maja.

U saopštenju se navodi da će partnerstvo omogućiti programerima pristup platformi Unreal Developers Network. Epic-ov Unreal Engine zahteva da programeri naprave tromesečne uplate u iznosu od 5% od njihove zarade, nakon što su zaradili više od 3.000 dolara.

Ovaj engine se često koristi takozvanim triple-A ili blokbaster igrama i poznat je po tome što je jedan od engine-a sposobnih da pruže najnapredniju grafiku. Predstavnik Epic Games-a prokomentarisao je partnerstvo u e-mailu poslanom Cointelegraph-u:

“Program ima za cilj da privuče više gaming studija i naslova na platformu The Abyss, kao i da podrži Unreal Engine programere u usvajanju kriptovalute. Konkretnije, oni će moći da prihvate ABYSS tokene kako za kupovinu igara tako i za kupovinu u igri na legalan i jednostavan način.”

Iako su detalji o partnerstvu nejasni, predstavnik Epic Games-a je, kako se navodi, u e-mailu obavestio kripto portal Coindesk da progremeri koji koriste Epic-ov engine ne moraju da potpišu poseban ugovor.

Kako je Cointelegraph objavio u aprilu, blokčein platforma za igre Unitopia je dobila 5 miliona dolara od grupe investicionih i finansijskih kompanija.

U martu, blokčein startap Animoca Brands objavio je da je potpisao globalni ugovor o licenciranju sa Formulom 1 kako bi objavio blokčein igru zasnovanu na svetski poznatoj trkačkoj seriji.