Electric Coin Company (ECC), kompanija koja stoji iza kriptovalute usmerene na privatnost Zcash (ZEC), izvestila je o finansijskim gubicima u prvom kvartalu 2019. godine. 

Prema izveštaju objavljenom 29. avgusta, kompanija je tokom prvog tromesečja poslovala sa prosečnim mesečnim deficitom od 186.000 dolara.

Radi sa gubitkom

Kompanija je navodno primala 6.157 ZEC-eva mesečno i 2.000 ZEC-eva za naknade zaposlenima. S obzirom na prosečnu cenu novčića tokom tog vremenskog okvira, vrednost je ekvivalentna iznosu od 449.000 dolara. Mesečni troškovi kompanije, sa druge strane, bili su “približno 635.000 dolara, uključujući naknade zaposlenih koji su plaćeni u prvom kvartalu [...] po ceni od oko 55 dolara.” Ipak, ukupni udeo ECC-a se povećao:

“Kompanija je prvi kvartal završila sa 5,2 miliona dolara u dolarima i ZEC novčićima zajedno. Kompanija trenutno poseduje približno 6,4 miliona dolara u dolarima i ZEC novčićima.”

ECC traži sredstva

Generalni direktor Electric Coin Company-e i suosnivač Zcash-a Zuko Vilkoks je govorio o mogućnosti obnove fonda za razvoj ZEC-a u pismu objavljenom u julu.

Kako je izvestio Cointelegraph, klijenti Coinbase-a u Ujedninjenom Kraljevstvu su obavešteni da će berza ukinuti iz ponude Zcash novčić koji je fokusiran na privatnost.