Holandska finansijska grupacija ING (INGA.AS) potvrdila je da Bitfinex, jedna od najvećih bitkoin menjačnica na svetu po dnevnom obimu trgovanja, ima bankovni račun u Holandiji, izveštava Rojters.

Potparol ING-a Harold Reusken potvrdio je za Rojters da Bitfinex ima bankovni račun u ING-u u Holandiji.

Povezivanje Bitfinex-a i ING-a najpre je objavljeno 14. februara u Holandskom listu Follow the Money, a ING banka ne može da otkrije vrednost Bitfinex računa zbog zakona o privatnosti.

Reusken je rekao da ING intenzivno testira blokčein tehnologiju i da je veoma zainteresovan za saradnju sa "kompanijama koje su u lancu vrednosti kriptovaluta". Međutim, on je izrazio skepticizam prema kriptovalutama, naglašavajući da ING korisnici ne mogu da kupuju ili prodaju digitalne valute preko banke.

"Što se tiče kompanija koje su aktivne na kripto tržištu, vrlo smo konzervativni", rekao je Reusken.

30. januara 2018. godine, Cointelegraph je objavio da je menjačnica Bitfinex i njena bratska kompanija, emiter Tether tokena, dobila poziv od Komisije za trgovinu robnim fjučersima (CFTC) iz nerazjašnjenih razloga.

Cointelegraph je objavio da je Bitfinex pokrenuo Segregated Witness (SegWit) bitkoin nadogradnju za sve kupce 22. februara, pre Coinbase-a, koji planira da u potpunosti lansira SegWit tehnologiju do sredine sledeće nedelje.


 

Pripremio: Nenad Ćurčić