Blokčein startap ConcenSys je sklopio partnerstvo sa onlajn platformom za edukaciju Coursera kako bi ponudili kurs iz blokčein tehnologije, stoji u izjavi za medije objavljenoj 5. septembra.

Ove dve kompanije pokreću kurs pod imenom “Blockchain: Foundations And Use Cases”. Kurs je dizajniran da pruži studentima uvod u tehnologiju i da razvije veštine potrebne za razumevanje toga kako blokčein menja određene industrije, kao i na koji način on može da reši određene probleme.

Prema Coursera-i, kurs je napravljen za studente sa različitim nivoom znanja, uključujući i pojedince koji nemaju tehničkog obrazovanja.

Ranije tokom dana, Linux Foundation je otvorila prijave za svoj novi napredni kurs za Hyperledger Fabric blokčein tehnologiju. Novi kurs će omogućiti studentima da savladaju fundamentalna znanja blokčeina, tehnologije distribuiranog registra (DLTs), kao i “osnove arhitekture i sastava” koji ulaze u decentralizovanu Hyperledger Fabric aplikaciju.

Ustanove za edukaciju širom sveta aktivno prihvataju blokčein tehnologiju, kako u praktičnom tako i u teorijskom delu. Skorašnje istraživanje sprovedeno od strane kripto menjačnice Coinbase je pokazalo da 42% top 50 svetskih univerziteta imaju bar jedan predmet posvećen kriptovalutama ili blokčeinu.

U avgustu, Malta, Južna Koreja i Turska su objavile blokčein i DLT edukativne programe, posvećene mladim talentima, koji imaju za cilj povećanje broja stručnjaka iz ove industrije. Tezos Foundation je takođe najavila da će davati sredstva univerzitetima u Americi, Portugalu i Francuskoj za razvoj blokčein tehnologije i pametnih ugovora.

 

Pripremio: Stevan Kostić