Kontraverzna ličnost tržišta kriptovaluta Krejg Vrajt je projektovao da će 2018. godina biti dobra za virtuelnu valutu Bitkoin Keš (BCH). Ovaj komentar je dat nakon neuspeha da dokaže da je Satoši Nakamoto, tvorac bitkoina.

U svojoj nedavnoj Tviter objavi Vrajt je predvideo da će naredna godina biti vrlo dobra za Bitkoin Keš, koja se sredinom 2017. godine odvojio od bitkoin platforme. On je tvrdio da će glavne promene na Bitkoin Keš platformi smanjiti dividende na kriptovalute u 2018.

 

Još snažnije rivalstvo: Bitkoin protiv Bitkoin Keša

Uprkos stalnoj dominaciji originalne kriptovalute Bitkoin, Bitkoin Keš je zaista testirao snagu Bitkoino podrške. Obe plaftorme nude nešto što drugi nemaju, tako da nije pitanje koji je bolji, već ko ima veću podršku.

Glavna karakteristika koja razlikuje Bitkoin Keš od Bitkoina je povećana veličina bloka, što dovodi do povećane brzine transakcije. Međutim, sigurnost Bitkoin Keša u poređenju sa Bitkoinom i dalje se dovodi u pitanje s obzirom na to da manje rudara radi na mreži - to znači nižu proviziju, čineći mrežu manje otpornom na napad.

Prema rečima Vrajta, dominacija Bitkoina nad drugim kriptovalutama, posebno Bitkoin Kešom, biće znatno smanjena u narednoj godini.

Verovatno je Vrajtovo poverenje u altkoin zasnovano na glavnim promenama koje se trebaju implementirati na Bitkoin Keš platformi, uključujući i uvođenje neograničene veličine bloka. Sa ovim događajima biće zanimljivo videti da li će Bitkoin Keš biti konkurentan valuti koja je trenutno broj jedan u kripto svetu.


 

Pripremio: Nenad Ćurčić