Bitkoin procesor plaćanja iPayYou je inspirisan Crnim petkom pokrenuo svoj integrisani alat, Amazon Direct, koji omogućava korisnicima da kupuju na Amazonu pomoću Bitkoina.

100 miliona proizvoda na Amazonu za Bitkoin

iPayYou, koji je pokrenut u maju 2016., je brzo sakupio niz alata koji omogućavaju potrošačima da kupuju direktno od glavnih trgovaca bez korišćenja tradicionalnih valuta.

“Amazon Direct omogućava revolucinaran način na koji potrošači mogu da potroše svoje Bitkoine omogućivši im pristup da kupe više od 100 miliona proizvoda u najvećoj svetskoj prodavnici”, rekao je osnivač i izvršni direktor Džin Kavner u saopštenju izdatom u utorak 22.11.2016. godine.

Kompanija je zvanično objavila vest na svom tviter nalogu u sredu:

 

iPayYou je prethodno imao u ponudi poklon kartice za maloprodaju koje su uključivale Amazon, Starbucks i iTunes sa kojima je moglo da se kupuje za Bitkoine. Koncept je sličan postojećem Purse.io startapu, koji nudi popuste na Amazonu klijentima koji koriste njegov portal za plaćanja u digitalnoj valuti.

Bitkoin ubrzava Amazonove procese plaćanja

Kavner prepoznaje da postoji prazan prostor na tržištu. Kao bivši izvršni direktor u Amazonu, primetio je konstantne poteškoće koje potrošači imaju sa plaćanjima kada koriste tradicionalne valute.

“Dok sam ja bio izvršni direktor u Amazonu, pažljivo smo proučavali poteškoće i prepreke sa kojima su se suočavali kupci, uključujući i probleme sa isplatama”, navodi Kavner.

“Bitkoin je rešenje za mnoge od tih problema.”

Amazon Direct je alat koji dolazi u obliku integrisanog tabulatora na iPayYou platformi. Korisnici navedu iznos bitkoina koji žele da potroše, nakon čega se konvertuju u dolare i dodaju na njihov Amazon bilans. Zatim, korisnici mogu da kupuju na Amazonu koristeći svoj dolarski kredit.

Kavner ga opisuje kao “najdirektniji način da se potroše Bitkoini bilo gde”.

“Želimo da Bitkoin bude opšteprihvaćena valuta”, naveo je on. “Jedini način da to postane realnost je da se potrošačima omoguće praktični načini da potroše svoje bitkoine.”

Amazonovo Bitkoin tržište postaje globalno

Purse.io u međuvremenu nastavlja brzo širenje izvan granica SAD-a na tržišta u razvoju, kao što je Meksiko i Latinska Amerika, a ranije ove godine je počela sa radom filijala u Indiji.

Nudi oko 15% popusta za artikle iz Amazon Indije, čime je indijska filijala postala druga najveća Purse.io-va filijala računajući od novembra.

Velika Britanija i Venecuela zauzimaju treće i četvrto mesto, dok SAD idalje drži prvo.