Međunarodna kompanija "Indiegogo" za grupno finansiranje će promovisati novi token u vezi sa  nekretninama, prema navodima iz objave na sajtu kompanije.

Kriptovaluta koja ima garanciju u imovini  će omogućiti akreditovanim investitorima da kupe akcije hotela St. Regis Aspen u vidu digitalnih tokena. Prema izveštaju The Verge, predstojeći digitalni token Aspen Coin je registrovan kod Komisije za hartije od vrednosti (SEC), a biće dostupan za kupovinu sa američkim dolarima, kao i glavnim kriptovalutama bitkoin (BTC) i itirijum (ETH).

Projekat "grupnog finansiranja” zasnovan na kriptovalutama ima za cilj prikupljanje sredstava od 12 miliona dolara za hotel "St. Regis Aspen", a navodno je zakazan za sutra, 24. avgusta.

U decembru 2017. godine, Indiegogo sa sedištem u San Francisku najavio je pokretanje prvog ICO projekta u partnerstvu sa veb sajtom MicroVentures.

U saopštenju, kompanija navodi da je sarađivala sa brokerskim dilerom MicroVentures, koji je registrovan FINRA, kako bi osigurali da su ponude u skladu sa SEC propisima.

Kako The Verge izveštava, suosnivač Indiegogo Slave Rubin je rekao da su kriptovalute i novčići koji imaju podlogu u hartijama od vrednosti "dve veoma različite stvari." On je takođe naglasio da su tokeni "manje spekulativni i da će verovatno uspeti u budućnosti."

Osnovan 2008. godine, veb sajt za “grupno finansiranje” (crowdfunding) Indiegogo, a navodno je jedna od prvih platformi koja nudi javnu uslugu, omogućavajući javnosti da investira i traži sredstva za ideje, dobrotvorne organizacije ili startape, a naplaćuje naknadu od 5 odsto za doprinose. U 2016. godini firma je pokrenula "Equity Crowdfunding" u 2016. godini, koja  omogućava "bilo kome da investira i poseduje deo svojih omiljenih startapa”.


 

Pripremila: Majda Petrović