Glavni tržišni analitičar u ThinkMarkets-u Nim Aslam predviđa da će bitkoin (BTC) dostići negde između 60.000 i 100.000 dolara tokom sledećeg “bull run-a”, prema navodima iz intervjua za Fox Business od 24. juna.

Aslam je predvideo 17. juna da će BTC dostići nivo od 10.000 dolara u narednih “nekoliko nedelja”, navodeći uključivanje institucionalnih subjekata kao glavne pokretače. Bitkoin je uspešno dostigao petocifrenu vrednost 22. juna, zabeleživši rekordnu vrednost u prethodnih godinu dana.

Prema Aslamu, trenutni cilj su 20.000 i 50.000 dolara. On tvrdi da će, kada bude dostigla nivo od 20.000 dolara, diskusija preći sa konzervativnih procena na one koje vide bitkoin na 50.000 dolara, a kada bude probio 50.000 dolara sledeća ciljana vrednost će biti 100.000 dolara.

Aslam takođe razgovara o korišćenju BTC-a kao sredstva za izbegavanje rizika, upoređujući BTC (koji se često naziva “digitalnim zlatom”) sa zlatom. On napominje da je u poslednja dva meseca došlo do ogromnog povećanja cene i bitkoina i zlata, što on pripisuje nedostatku poverenja u berzansko tržište zajedno sa tekućim trgovinskim ratom SAD i Kine.

Aslam takođe ukazuje na nemire i čak potencijalni rat na Bliskom istoku kao najvećeg pokretača nedavnog rasta ovih diversifikovanih imovina. On napominje da BTC sada ima reputaciju sigurnog utočišta za skladištenje bogatstva i da postoje dokazi da investitori “parkiraju” svoj kapital u vodeću kriptovalutu.

Kako je ranije saopštio Cointelegraph, domaćin bitkoin podkasta Trejs Mejer je rekao da će cena bitkoina na kraju 2019. verovatno biti 21.000 dolara, na osnovu putanje njegovog ‘Mayer Multiple’ indikatora cene. ‘Mayer Multiple’ je jednačina koja podrazumeva deljenje trenutne BTC cene sa 200-dnevnom MA.