Travala, servis koji omogućava svojim korisnicima da plaćaju hotelski boravak sa kriptovalutama, sada će svojim kupcima omogućiti rezervaciju bilo kojeg hotela koji se može rezervisati putem Booking.com-a.

Travala je u saopštenju za štampu 25. novembra objavila da je već integrisala smeštaj Booking-a u svoju platformu. Nova funkcija će navodno omogućiti korisnicima da rezervišu 90.000 različitih odredišta koristeći kriptovalute.

Plaćajte svoj boravak kriptovalutom

Korisnici kompanije Travala mogu platiti svojim AVA tokenom ili sa 20 vodećih kripto imovina, uključujući bitkoin (BTC), iter (ETH), deš (DASH), bitkoin keš (BCH), lajtkoin (LTC), EOS, stelar (XLM), cardano (ADA), Binance Chain (BNB), Monero (XMR), Tron (TRX), XRP i Dai (DAI). Generalni direktor firme Met Lužinski prokomentarisao je:

„Ovo partnerstvo omogućava našim korisnicima da pristupe spiskovima smeštaja u Booking.com-u, kao i spiskovima drugih vodećih provajdera putovanja, što je fantastičan slučaj korišćenja za naš AVA token i još jedan ogroman korak ka masovnom usvajanju kriptovaluta.“

Takođe, 25. novembra, Travala je objavila da je njen vlasnički token naveden na decentralizovanoj berzi Binance DEX i da se trenutno trguje u paru sa Binance novčićem na platformi.

Kritpo se širi u sektoru turizma

Različite kompanije za putovanja i turizam širom sveta počele su dodavati podršku za kriptovalute kao opcije plaćanja. Ranije ovog meseca, Alternative Airlines, turistička kompanija sa sedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, udružila se s kripto uslugom Utrust radi olakšavanja plaćanja kriptovalutama.

Ranije ovog leta, suosnivači skandinavskog avioprevoznika Norvegian Air najavili su planove za pokretanje sopstvene berze kriptovaluta, što će naknadno olakšati prihvatanje plaćanja kriptovalutama od strane aviokompanije.