Usluga rezervacija putovanja koja prihvata kriptovalute, Travala je povećala prihod za mesec decembar za preko 33,5% posle partnerstva sa Booking.com-om.

Prema postu objavljenom na službenom blogu firme 1. januara, Travala je takođe zabeležila da je ukupan mesečni broj noćenja rezervisan putem usluge dostigao 1.528 u decembru, što je 15,2% više od novembra. Pored toga, prosečna cena sobe porasla je za preko 15%, sa 115 na 133 dolara u istom periodu.

Chart of the monthly accommodation nights booked through Travala. Source: Travala

Grafikon mesečnih noćenja smeštenih preko Travale. Izvor: Travala

Preko 9% decembrskih rezervacija je uplaćeno u tokenu Travale, AVA. Pored toga, 28% ih je plaćeno u bitkoinu (BTC), 8% u bitkoin kešu (BCH), 37% kreditnom karticom i PayPal-om, dok je ostatak drugom kripto imovinom. Sve u svemu, preko 60% ukupnih rezervacija je plaćeno u kriptovalutama.

U novembru, Travala se udružila sa Booking.com. Otkako je saradnja započela, servis je počeo da omogućava svojim korisnicima da rezervišu bilo koji boravak dostupan na Booking.com-u dok plaćaju kriptovalutom.

Kripto i turizam

Turizam i turistička industrija sve više prihvataju kriptovalute kako bi olakšali transakcije u sve međusobno povezanijem i globalnom svetu. U novembru je Alternative Airlines, turistička kompanija sa sedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, započela saradnju sa kripto servisom Utrust kako bi olakšala plaćanja kriptovalutom.

Štaviše, prošlog leta je skandinavski avioprevoznik Norvegian Air objavio da kompanija planira da pokrene sopstvenu berzu kriptovaluta kako bi olakšala avio-kompaniji da prihvati plaćanja kriptovalutama.