Anchorage kripto kastodi usluga za institucionalne investitore je pokrenut nakon runde finansiranja u vrednosti od 17 miliona dolara, koju je vodio investicioni fond Andreessen Horowitz, navodi se u saopštenju za medije 23. januara.

Prema saopštenju, suosnivač Paypal-a Maks Levčin, kompanija preduzetnog kapitala (VC) Khosla Ventures, Mark Mekomb iz investicione kompanije Blackrock i drugi, takođe su učestvovali u A seriji runde finansiranja.

Developeri tvrde da su nameravali da naprave kastodi uslugu koja bi bila sigurnija od oflajn skladišta kako bi bolje podržao institucionalne investicije, kao i omogućio aktivno učešće na lancu.

Anchorage tvrdi da se zasniva na principima lakog pristupa imovini, glasanju, reviziji dokaza o postojanju i brzim transakcijama. Anchorage veruje da će velika ulaganja u digitalnu imovinu, kao što su ona od institucionalnih igrača, doneti novi rast u blokčein prostoru.

Kao što je Cointelegraph ranije objavio, Andreessen Horowitz je aktivno investirao u kripto startapove. U novembru, fond iz Kalifornije je učestvovao u rundi finansiranja u vrednosti od 15 miliona dolara za Dapper Labs, koji je razvio najviše korišćenu blokčein aplikaciju na svetu CryptoKitties.

Andreessen Horowitz je takođe učestvovao u E seriji finansiranja američke kripto berze Coinbase, koji planira da iskoristi prikupljenih 300 miliona dolara da “ubrza” usvajanje kripta.

Neki stručnjaci u finteh-u i kripto sektoru su predvideli povećano interesovanje za kripto prostor od institucionalnih investitora. Henri Arslanian, finteh i kripto lider PricewaterhouseCoopers-a iz Hong Konga, izjavio je da smatra da postoji mnogo uzbudljivih stvari koje kripto ekosistem očekuje u 2019. godini. Arslanian je objasnio da očekuje da će se naredna godina razlikovati od 2018. godine zbog povećane regulative.

Nasuprot tome, neimenovani izvori su ranije ovog meseca rekli Blumbergu da su kripto planovi Vol strita u velikoj meri na čekanju, jer vrednosti kriptovaluta nastavljaju da padaju. Prema izvorima koji su upoznati sa kripto biznisom Goldman Saksa, kripto aktivnosti kompanije bile su prespore da bi bile primetne, a kripto fondovi kompanije su do sada privukli samo 20 klijenata.

 

Pripremio: Marko Mihajlović