Čangpeng Žao (CZ), izvršni direktor druge najveće kripto berze Binance, objavio je da će njegov ogranak u Singapuru biti otvoren u aprilu. Dopisnik kompanije Cointelegraph izvestio je o razvoju događaja 4. aprila na konferenciji Deconomy u Seulu.

CZ je učestvovao u Deconomy konferenciji, koji se održala u Južnoj Koreji od 4. do 5. aprila, na panelu pod nazivom "Centralizacija protiv decentralizacije". Tokom panela, on je otkrio da će Binance-ov servis za razmenu podataka u Singapuru biti otvoren kasnije ovog meseca, ali nije dostavio nikakve druge detalje u vezi sa lansiranjem.

Još jedna velika najava napravljena na Deconomy-u odnosi se na lansiranje Binance DEX-a - decentralizovane kripto berze koju pokreće Binance-ov blokčein. Prema CZ-u, glavna mreža će se pojaviti kasnije u aprilu, a platforma će navodno da podrži bezbedne decentralizovane softverske i hardverske novčanike, uključujući Binance-ov vlastiti Trust Wallet.

Kako je ranije izveštavao Cointelegraph, Binance je u januaru potvrdio da će nove kancelarije da se nalaze u Singapuru i na Malti. Pre toga, kompanija je otvorila podružnicu u Ugandi.

Štaviše, CZ je ranije nagovestio stvaranje kripto-fiat berze u Argentini; međutim, ova lokacija još nije zvanično potvrđena.

Trećeg aprila, Binance je takođe otkrio da njegov Trust Wallet priprema novi “staking” fjučers, koji bi trebalo da bude lansiran u drugom kvartalu 2019. godine. Osim toga, berza je dodala podršku za Tezos (XTZ) - koji je trenutno 19. najveća valuta po tržišnoj kapitalizaciji, prema CoinMarketCap-u.


 

Pripremio: Nikola Mosurović