Berza kriptovaluta Binance je ove godine napravila planove kako da olakša trgovanje iz fiata u kripto putem zasebne berze na Malti, izjavio je predstavnik Binance-a za Cointelegraph 11. juna.

Binance je trenutno druga po veličini berza kriptovaluta, sa oko 1,5 milijarde dolara dnevnog trgovanja u vreme pisanja vesti.

Dok je Blumberg najavio da će Binance "uskoro omogućiti korisnicima da pretvore digitalne tokene u fiat valutu" predstavnik Binance-a objasnio je za Cointelegraph da je "Binance.com klasična berza kriptovaluta". Oni su potvrdili da će trgovanje kripto-fiat biti ponuđeno samo putem izolovane lokalne berze otvorene na Malti. Binance Malta će verovatno početi da trguje sa parom evro-bitkoin (BTC), izjavio je predstavnik Cointelegraph-a.

Binance je najavio otvaranje kancelarije na Malti krajem marta nakon što je dobio pismo upozorenja od japanskih finansijskih vlasti o svom neregistrovanom statusu.

Prošle nedelje, direktor Binance Šangpeng Žao izjavio za Cointelegraph u ekskluzivnom intervjuu da je berza već otvorila bankovni račun na Malti, što je pravi put za uvođenje fiat-kripto parova. Tokom razgovora, Žao je pomenuo planove da u budućnosti ponudi fiat-kripto trgovinu u Ugandi i Aziji.

Žao je izjavio za Blumberg da će Binance takođe otvoriti berzu kriptovaluta u Džerziju na Kanalskim ostrvima sa oko 100 zaposlenih u kancelariji, potpisivanjem memoranduma o razumevanju sa vlastima u Džerziu.

Početkom juna, Binance je najavio osnivanje fonda zasnovanog na kriptovalutama od 1 milijarde dolara, tražeći 20 partnera sa najmanje 100 miliona dolara u aktivi pod upravom.


 

Pripremio: Nikola Mosurović