Kripto berza Bittrex je domaćin prve token prodaje - pod nazivom  Initial Exchange Offering (IEO) - na Bittrex International, njenoj malteškoj platformi za trgovanje digitalnim sredstvima. Ova vest je objavljena u zvaničnom saopštenju 11. marta.

Bittrex International, koji posluje u okviru EU i malteškog kripto regulatornog okvira, zvanično će započeti IEO u petak, 15. marta. Korisnici Bittrex-a će moći da koriste bitkoin (BTC) za kupovinu „XRD“ tokena, razvijenih od strane blokčein projekta Raid.

Prema saopštenju za medije, Raid je projekat koji nagrađuje gejmere za razmenu podataka, kao deo tokenizovanog ekosistema koji ima za cilj da poboljša marketing i poslovni rast i podstakne druga poboljšanja za kompanije za igre na sreću.

Generalni direktor Bittrex-a i suosnivač Bil Shihara rekao je da će IEO-ovi na platformi omogućiti međunarodnim token investitorima da podrže nove blokčein projekte "uz ideju koja dolazi iz Bittrex International-a regulisanog na Malti."

Bittrex je izneo detalje o IEO-u, koji će se završiti kada se dostigne 17 milijardi XRD-a (~ 6 miliona dolara).

Bittrex se trenutno nalazi među 50 najvećih kripto berzi na globalnom nivou, prema dnevnom obimu trgovine, sa oko 73 miliona dolara.

Bittrex International u ovome prati Binance-ovu platformu za prodaju tokena Launchpad, koja je nedavno bila domaćin visokoprofilne - i izuzetno brze - token prodaje za BitTorrent token (BTT) baziran na Tronu (BTT) u januaru. Prodaja BTT-a iznosila je 7,1 miliona dolara, a prodato je 50 milijardi tokena u roku od 15-18 minuta.

U februaru, Launchpad je domaćin sličnoj brzoj javnoj prodaji tokena projekat Fetch.AI za AI i  pametne ugovore.


 

Pripremila: Majda Petrović