Bittrex, jedna od najboljih berza za kriptovalute u svetu, nedavno je uložila u maltešku blokčein kompaniju Palladium, javlja lokalni medij Times of Malta 2. septembra.

Bittrex, trenutno 18. najveća kripto berza prema obimu trgovanja, kupila je udeo od 10% Palladiuma. U julu je Palladium najavio planove za distribuciju 150 miliona dolara tokena u prvom "Initial Convertible Coin Offering" (ICCO) u svetu u partnerstvu sa Bittrex-om i Unikrn eSports kladionicom, koji će započeti 25. jula.

Sadašnji akcionari Palladiuma uključuju Investar Holding i Unikrn, koji poseduju 85 i 15 posto kompanije, izveštava Times of Malta.

Palladium, navodno, planira da postane "prva regulisana jedinstvena platforma" za fiat novac, bankarstvo i kripto razmene, omogućavajući klijentima da upravljaju kripto kupovinom i plaćanjem računa, kao i zamenu kripto sredstava putem jedne platforme, navedeno je u julskom saopštenju kompanije na Medium-u.

ICCO je odobrila Malteška agencija za finansijske usluge (MFSA), a projekat je regulisan prema pravilima Evropske unije, navedeno je u saopštenju u julu iz Bittrex-a.

Razlika između ICCO i inicijalne ponude novčića (ICO) je da će investitori moći pretvoriti tokene u akcije kompanije na određeni kasniji datum. U slučaju Palladium-a, investitori će moći pretvoriti tokene u akcije kompanije tri godine nakon datuma izdavanja, objavio je Cointelegraph.

Osnivač i predsednik Palladium-a Paolo Catalfamo komentarisao je da je nedavna investicija Bittrex-a dokaz da je fokus na Malti postao "glavna strana regulisanja blokčein tehnologije", piše Times of Malta.

Bittrex kripto berza je nedavno postala jedna od učesnika "Virtualne robe sa dodatom vrednosti - radna grupa", samoregulativnog udruženja za digitalne robe sa dodatom vrednosti poput kriptovaluta. Organizacija planira da razvije industrijske standarde i da bude "preduslov za formiranje" samoregulatorne aktivnosti za kriptovalute kao što su bitkoin (BTC) i itirijum (ETH).

Ranije u avgustu, Bittrex je takođe bio partner sa kompanijom Ripl kako bi obezbedio "zdrav" ekosistem razmene digitalne imovine, zajedno sa kripto berzama Bitso i Coins.Ph.


 

Pripremio: Nikola Tasić