Kripto berza Bittrex je najavila da će onemogućiti trgovinu američkim korisnicima za 32 kriptovalute, objavila je berza na svom blogu 7. juna.

Prema objavi, nakon 21. juna, američki korisnici neće moći da pristupe mnoštvu kriptovaluta koje su dostupne na berzi, uključujući QTUM i STORJ.

Iz berze su najavili da će korisnici iz SAD-a primiti mejl sa objašnjenjima o tome šta mogu, a šta ne mogu da rade sa navedenim sredstvima. Opcije koje berza navodi su prodaja za sredstva koja će im ostati na raspolaganju, ukidanje narudžbina i njihovo prebacivanje sa berze.

Nakon što promena stupi na snagu, klijenti iz SAD-a neće moći da kupuju ili prodaju odabrane novčiće, dok će sve otvorene narudžbine koje se odnose na pomenuta sredstva biti poništene. Neke ograničene funkcionalnosti koje se odnose na sredstva će i dalje biti dostupne trgovcima u SAD-u, a novčići će biti prebačeni na platformu Bittrex International:

“Klijenti iz SAD-a mogu da povuku ili nastave da drže novčiće/tokene u svom Bittrex novčaniku uticaja sve dok Bittrex International podržava tržište u tim novčićima/tokenima.”

Bittrex International je Bittrex-ova evropska filijala, koja ima u ponudi određene tokene koji su dostupni samo na platformi Bittrex International - ne i korisnicima iz SAD-a.

Kako je Cointelegraph objavio sredinom marta, Bittrex je otkazao svoj prvi ‘Initial Exchange Offering’ projekat, koji je planirao da sprovede na Bittrex International.

Kao što je objavljeno prošle sedmice, decentralizovana berza razvijena od strane kripto berze Binance će blokirati pristup veb-sajtu korisnicima iz 29 zemalja, uključujući i SAD.

Kako je Cointelegraph objavio ove nedelje, obim trgovanja bitkoinom (BTC) na kripto berzi Coinbase nedavno je dostigao najviši nivo od 263.000 BTC-a 12. maja, što nije zabeleženo od 4. februara 2018. godine.