Onlajn broker Monex Group, koji je u proleće ove godine otkupio hakovanu japansku berzu kriptovaluta Coincheck, planira da pokrene platformu za trgovanje sa sedištem u SAD-u, prenosi Cointelegraph Japan 27. jula.

Pregled podataka sa finansijskog brifinga održanog u petak potvrđuje planove za uspostavljanje TradeStation Cripto Inc. kao podružnice za trgovanje hartijama od vrednosti brokerske kompanijeTradeStation, koja je fokusirana na kriptovalute koje je Monex stekao 2011. godine.

Kako prenosi Cointelegraph Japan, izvršni direktor Monex-a Oki Macumoto takođe je signalizirao da bi Coincheck - kojeg je Monex kupio u aprilu za oko 33 miliona dolara – trebalo u potpunosti da bude funkcionalan sledećeg meseca.

Macumoto je prvobitno predviđao otvaranje u junu za Coincheck, ali kašnjenje u dobijanju dozvole od strane japanskog finansijskog regulatora, Uprave za finansijske usluge (FSA), dovelo je do toga da bude odloženo, izveštava Cointelegraph Japan.

Kao što je Macumoto izjavio na brifingu za novinare, on je uveren da će dobiti dozvolu od FSA, dodajući da je Monex već završio ulaganje u sajber bezbednost i interni menadžment.

Coincheck nastavlja da funkcioniše nakon preuzimanja od strane Monex-a, demonstrirajući striktno poštovanje regulatornih zahteva, od kada je platforma izgubila 534 miliona dolara u haku u januaru - najveći hak koji je industrija do sada doživela.

U maju, zvaničnici su uklonili četiri anonimno fokusirana altkoina iz Coincheck-ovog kataloga, dok su prethodno najavili planove za proširenje na američko tržište.

"Japan možda izgleda kao da je korak ispred u kriptu okruženju, ali u pogledu odlučivanja o tome šta je hartija od vrednosti ili token i privlačenje institucionalnih investitora, SAD i Evropa napreduju", izjavio je tada Macumoto za Bloomberg.

 

Pripremio: Nikola Mosurović