Onlajn broker Monex Group, poznat po kupovini hakovane japanske berze kriptovaluta Coincheck u aprilu, najavila je da će pokrenuti trgovanje kriptovaluta u Sjedinjenim Američkim Državama, prema izveštaju Cointelegraph Japan od srede, 12. decembra.

Monex je održao konferenciju u Tokiju, gde je učestvovao i Džon Bartleman, predsednik američke podružnice TradeStation Group, Inc. On je najavio da će kripto trgovanje biti dostupno američkim potrošačima počev od prvog kvartala 2019. godine.

Štaviše, Bartleman je otkrio da je TradeStation generalno zainteresovan za kripto investicije. Kompanija se već pridružila seriji B za finansiranje nove američke kripto berze ErisX, čije će kripto usluge biti pokrenute kada ih odobre finansijski regulatori zemlje.

Govoreći isključivo za Cointelegraph Japan, Bartleman je tvrdio da će platforma početi sa radom sa top pet kriptovaluta koje se trguju u SAD, a to su bitkoin (BTC), bitkoin keš (BCH), lajtkoin (LTC), itirijum (ETH) i "možda" ripl (XRP).

Šef TradeStation-a takođe je napomenuo da je kompanija u postupku dobijanja dozvole za transfer novca za svaku državu Sjedinjenih Država, koja bi trajala od devet do dvanaest meseci.

Prema Bartlemanu, TradeStation će se fokusirati na institucionalne investitore u poređenju sa drugim američkim kripto berzama, kao što su Coinbase ili RobinHood koja se usresređuje na male investitore.

Platforma će se povezati sa brokerima i tradicionalnim tržištima, povezujući više pružaoca likvidnosti kako bi postigli dovoljne količine za ključne kupce. "Raspoloženje na tržištima se promenilo", pojasnio je on, navodeći da solidne kripto kompanije postaju "zrele" u okruženju tržišta koje je u padu na kraju 2018. godine.

Na konferenciji je učestvovao i predsednik Coincheck-a Tošiko Kacuia. Kao što je naveo Cointelegraph Japan, on je otkrio da kompanija neprekidno iznova započinje svoj posao nakon rekordnog haka kada je iz kripto novčanika hakovano 534 miliona dolara u NEM novčićima.

Međutim, izdanje na engleskom jeziku Asia Nikkei Review-a ističe da nedavni pad tržišta sprečava hakovanu kripto berzu od potpunog oporavka. Takođe se naglašava u vestima da Coincheck i dalje čeka odobrenje od Agencije za finansijske usluge (FSA), a proces traje više vremena nego što je berza očekivala.

Monex Group je prvi put nagovestio svoje planove za pokretanje američke trgovačke platforme krajem jula. Kao što je Cointelegraph objavio, citirajući kompaniju, TradeStation Cripto Inc. bi mogao da bude podružnica za trgovanje hartijama od vrednosti TradeStation-a, koja je usmerena na kriptovalutu, koju je Monex stekao u 2011. godini.

 

Pripremio: Nikola Mosurović