Huobi, treća najveća kripto-berza u svetu po obimu trgovanja, uspostavila je partnerstvo za pokretanje kinesko-korejskog investicionog fonda u vrednosti od 93 miliona dolara za blokčein kompanije - izveštava China Money Network (1. jun).

Houbi će zajedno sa kineskom investicionom firmom NewMargin Capital i južnokorejskom firmom sa trgovinu hartijama od vrednosti Kiwoom Securities Co Ltd, koristiti fond od 93 miliona dolara za ulaganje u blokčein startape i podsticanje saradnje između dve zemlje. Treća kompanija, južnokorejski Mirae Asset Financial Group, navodno će se takođe pridružiti inicijativi kao investitor.

Vest dolazi samo dan nakon što je Huobi-ev rival Binance, trenutno najveća kripto berza na svetu po obimu trgovanja, otkrila svoje planove za stvaranje velikog fonda zasnovanog na kriptovalutama u vrednosti od milijardu dolara za podršku blokčein i kripto startapa. Binance-ov postojeći inkubator "Binance Labs" već podržava četiri blokčein projekta, od kojih je za skorašnji (od arpila) anonimno orijentisani altkoin MobileCoin prikupljeno u jednoj rudni finansiranja oko 30 miliona dolara.

Takođe, Houbi je pokrenuo novi trgovački-kripto-orijentisani fond (ETF), zasnovan na nedavno pokrenutom tržišnom indeksu, koji prati deset najviše trgovanih digitalnih sredstava za borbu protiv tetera (USDT). Sa sedištem u Singapuru, Huobi je nedavno pokrenuo Južno Korejsku filijalu, otkrivši takođe svoje planove o otvaranju kancelarija u Londonu kao i u San Francisku.

Houbi na dan pisanja ovog članka ima obim trgovanja od oko 1,25 milijardi dolara.
 

Pripremio: Bojan Zečević