Huobi, četvrta najveća menjačnica za kriptovalute, je otvorila registracije na novoj “partnerskoj” platformi u Americi, prema izjavi za medije koja je podeljena sa Cointelegraph-om 6. jula.

Huobi-evo novo tržište za kriptovalute dolazi iz kompanije HBUS iz San Franciska, čije je stvaranje bilo najavljeno još u junu.

Od danas HBUS prima zahteve za verifikaciju od američkih državljana, koji mogu da počnu deponovanje 9 trenutno podržanih kriptovaluta- bitkoin (BTC), itirijum (ETH), lajtkoin (LTC), itirijum klasik (ETC), bitkoin keš (BCH), teter (USDT), DASH, Civic (CVC) i TrueUSD (TUSD).

Platforma će početi sa radom 10. jula, dok će konačan spisak parova za trgovanje i karakteristike same platforme biti objavljene na lansiranju platforme.

Usled nedostatka dozvola od pojedinih regulatora, HBUS za sada neće biti dostupan stanovnicima Alabame, Konetikata, Džordžije, Luizijane, Njujorka, Severne Karoline, Havaja, Vermonta i Vašingtona.

Tokom jučerašnjeg dana, 5. jula, Huobi je potvrdio otvaranje nove platforme za australijsko tržište. Prošle nedelje, menjačnica je otkrila svoje predstavništvo u Londonu koje ima za cilj evropsko tržište, čije testiranje vanberzanskog trgovanja se planira za treći kvartal.

Platforma čije je predstavništvo u Singapuru takođe planira proširenje u Aziji, otvoreno je novo predstavništvo u Južnoj Koreji pored postojećih u Hong Kongu i Japanu.

Huobi je trenutno četvrta najveća menjačnica po obimu trgovanja sa neverovatnih 853,4 miliona dolara prometa u proteklih 24 časa, prema podacima Coinmarketcap-a.


 

Pripremio: Stevan Kostić