Peta najveća kripto berza Huobi planira da lansira sopstveni stejblkoin u ovoj godini kao deo svoje strategije za 2019, prema saopštenju za medije koje je podeljeno sa Cointelegraph-om 22. januara.

Tokom današnje prezentacije u Singapuru, Huobi-ev finansijski direktor je izjavio da će kompanija da ažurira svoju platformu za trgovanje i da će da nastavi svoju međunarodnu ekspanziju.

„2018 nam je donela ogromne izazove, ali sam lično optimističan u vezi kripto tržišta. Mislim da će ove godine stvari biti bolje, “izjavio je finansijski direktor Kris Li publici na događaju na kojem su bili prisutni samo članovi. Navodno nakon svog govora, Li je dodao:

„Ova godina će biti velika za stejblkoine i mi ćemo biti deo toga. Verovatno će Huobi Grupa da lansira svoj stejblkoin u 2019. godini u prvoj polovini godine."

Kao i mnoge druge velike berze, Huobi je već usvojio praktičan pristup stejblkoinima, koje su kriptovalutni tokeni vezani za stabilnu vrednost bilo osnovnom fiat valutom, bilo algoritamski.

Samo u oktobru, platforma je otkrila podršku za četiri stejblkoin sredstva podržana dolarom i lansirala svoje sopstveno “stejblkoin rešenje” koje objedinjuje sve četiri.

Uprkos izveštajima o otpuštanju osoblja početkom decembra, Huobi navodi da će nastaviti da se probija na nova tržišta, kao što je ponovo otvorena platforma Huobi Japan.

Huobi Global je trenutno rangiran kao šesta najveća berza kriptovaluta prema dnevnom obimu trgovine, navodi CoinMarketCap.

 

Pripremio: Nikola Mosurović