Alternativna investiciona kompanija Boston Bain Capital Ventures predvodila je finansijsku rundu od 15 miliona dolara za institucionalnu kripto berzu Seed CX, prema zvaničnom saopštenju objavljenom 12. septembra. Seed CX je licencirana menjačnica digitalne imovine za spot market i derivate regulisane od strane CFTC-a.

Prema saopštenju, ukupna sredstva kompanije Seed CX su dostigla više od 25 miliona dolara nakon najnovijeg finansijskog ciklusa serije B od 15 miliona dolara. Menjačnica će koristiti nedavnu investiciju za poboljšanje fizičke trgovinske infrastrukture, širenje mreže institucionalnih trgovinskih grupa, kao i stvaranje novih radnih mesta i povećanje broja zaposlenih.

Edvard Vudford, suosnivač i izvršni direktor kompanije Seed CX, naglasio je važnost institucionalnih investitora i profesionalnih trgovaca u daljem usvajanju digitalnih sredstava. Vudford je takođe napomenuo da je menjačnica spremna da dovede "velike institucionalne trgovce, koji su do sada bili na marginama, u kripto prostor",a neke "po prvi put".

Salil Deshpande, generalni direktor kompanije Bain Capital Ventures, pratio je saopštenje sa izjavom:

"Danas su trgovinski centri fokusirani na maloprodaju, ograničeni na spot trgovinu, često neregulisani i u stranim jurisdikcijama. Nedostatak institucionalnih menjačnica je najveća barijera za rast klase kripto imovine. Seed CX služi ovoj nezadovoljenoj potrebi institucija i sastavio je izvanredan tim rukovodilaca koji podržavaju ovu viziju."

U aprilu je Bain Capital Ventures učestvovao u finansijskoj rundi od 133 miliona dolara u okviru američkog baznog projekta Basisin, ranije poznatog kao Basecoin. Osnova je tvrdila da će obezbediti ne-volatilnu kriptovalutu pomoću automatskih operacija "algoritamske centralne banke" na bazi blokčein tehnologije.


 

Pripremila: Majda Petrović