Berza kriptovaluta OKEx razvija vlastitu blokčein i decentralizovanu berzu, prema objavi od 22. marta.

Prema objavi, OKEx razvija sopstveni blokčein pod nazivom "OKChain", koji je sada navodno u završnoj fazi razvoja. Kompanija očekuje da će u junu ove godine da pusti u rad testnet. OKChain će takođe da posluži kao osnova za decentralizovanu berzu OKEx-a.

Osim toga, u objavi se navodi da će OKEx-ov izvorni korisnički token OKB biti stavljen na ERC-20 blokčein do kraja aprila i da će biti premešten na OKChain glavnu mrežu kada OKChain postane stabilna. OKB će navodno biti korišćen i za ranu fazu prodaje.

U februaru, OKEx je pokrenuo podršku za tajlandsko bat-kripto trgovanje (bat je tajlandska valuta) na svojoj client-to-client platformi, samo za bitkoin (BTC), teter (USDT), itirijum (ETH) i lajtkoin (LTC) koji će započeti trgovanje sa tajlandskim batom na berzinoj platformi bez posrednika.

U januaru, Cointelegraph je izvestio da je Star Ksu, osnivač i pružaoc usluga berze OKCoin i OKEx, kupio kontrolni deo u LEAP Holdings-u - građevinskoj firmi sa kajmanskih Ostrva, koja se nalazi na hongkonškoj berzi.

Prošlog decembra, OKEx je lansirao novi proizvod kripto derivata koji se zove Perpetual Swap, koji omogućava korisnicima da špekulišu o budućim vrednostima Bitkoin/USD, prema OKEx indeksu. Prema navodima, Perpetual Swap OKEx-a nema rok trajanja, što znači da "pozicije mogu da se drže na neodređeno vreme".

OKEx je trenutno osma najveća svetska berza kriptovaluta po korigovanim dnevnim obimima trgovine, pri čemu iznosi oko 615 miliona dolara na dan pisanja vesti.

 

Pripremio: Nikola Mosurović