Berza kriptovaluta sa sedištem u San Francisku, Poloniex, će ukloniti 23 trgovinska para zbog malog obima trgovanja.

U tvitu objavljenom 15. avgusta, Poloniex je objavio da će ukloniti 23 trgovinska para 16. avgusta 2019., zbog malog volumena. Nakon uklanjanja, i dalje će se moći trgovati sa svakim od tih sredstava nezavisno, napominju iz berze.

Lista parova zakazanih za uklanjanje glasi: LTC/XMR, DASH/XMR, ZEC/XMR, MAID/XMR, NXT/XMR, BCN/XMR, LSK/ETH, GNT/ETH, MANA/ETH, QTUM/ETH, STEEM/ETH, OMG/ETH, LOOM/ETH, SNT/ETH, CVC/ETH, KNC/ETH, GAS/ETH, BNT/ETH, LOOM/USDT, SNT/USDT, KNC/USDT, BNT/USDT i FOAM/USDC.

Ranije ove godine, Poloniex je objavio da će od 29. maja prestati da nudi trgovanje u Ardoru (ARDR), Bytecoinu (BCN), Decredu (DCR), GameCreditsu (GAME), Gasu (GAS), Lisku (LSK), Nxtu (NXT), Omni Layeru (OMNI) i Auguru (REP) za sve kupce u SAD.

U to vreme iz Poloniexa su naveli da ih je na tu odluku podstaklo neizvesno regulatorno okruženje u zemlji. “Tačnije, nije moguće biti siguran da li će američki regulatori ovu imovinu smatrati hartijama od vrednosti”, navodi se u tvitu berze.

Suprotno tome, Coinbase Pro je tvitovao 5. avgusta da će parovi XTZ/USD i XTZ/BTC uskoro ući u režim samo prenosa, prihvatajući ulazne transfere XTZ u podržanim regionima. Međutim, kompanija je primetila da se zahtevi ne mogu slati ili popunjavati (u vreme pisanja vesti), dodajući da će zahtevi biti u režimu prenosa najmanje 12 sati.