Ojačavajući svoju odbranu nakon haka krajem 2019., južnokorejska kripto berza Upbit završila je sigurnosnu nadogradnju za novčanike na svojoj platformi za razmenu, vraćajući funkcionalnost.

Upbit je odlučio da ažurira svoju odbranu kao odgovor na krađu itera (ETH) koji je pretrpela berza 2019. godine, potvrdio je predstavnik kompanije Upbit za Cointelegraph u e-poruci 14. januara 2020, dodajući:

„To je deo našeg napora da povećamo celokupnu bezbednost Upbit-a od krađe itera prošlog novembra. Odmah nakon incidenta obustavili smo usluge deponovanja/povlačenja i preneli svu kripto imovinu u oflajn novčanike. Od tada obnavljamo sistem novčanika za svu kripto-imovinu kojom se trguje na Upbit-u. Od danas su otvorene nove usluge novčanika za bitkoin, iter, lajtkoin, XRP i EOS."

Depoziti i povlačenja ETH ponovo su otvoreni 13. januara 2020. godine, navodi se u obaveštenju koje je berza objavila na svojoj veb stranici 10. januara.

Hakovana sredstva

Upbit je pretrpeo značajan hak u novembru 2019. godine, ukupno 342.000 ETH, vrednovanih otprilike 50 miliona dolara, izvestio je Cointelegraph.

Nakon haka, Itirijumov blokčein je pokazao hiljade ETH-a kako se prebacuju na druge adrese novčanika.

Ažurirani sistemi

Najnovija nadogradnja Upbit-a delimično se bavi stanovanjem imovine. „Novi sistem omogućava mnogo veću disperziju skladištenja kripto-imovine“, rekao je predstavnik Upbit-a. „Takođe smo ojačali bezbednosnu infrastrukturu za relevantno osoblje“, dodao je on.

Nedavna opaska berze koja najavljuje ponovno otvaranje ETH novčanika takođe je apelovala na korisnike da ne prenose ETH na stare adrese novčanika i da trebaju da izbrišu bilo koje stare adrese, kao i da generišu nove adrese ETH novčanika.

„Sa nadogradnjom bezbednosti, implementiramo potpuno novi sistem novčanika za svu kripto imovinu“, rekao je predstavnik kompanije Upbit za Cointelegraph. „Kao takve, adrese u prethodnom sistemu će biti nefunkcionalne i nove adrese moraju biti generisane.“

Prošle godine je došlo do većeg broja hakerskih napada, o čemu je Cointelegraph nedavno detaljno opisao u posebnom članku.